Ekshumacije > Opština Trebinje

Podaci o ekshumaciji/asanaciji:
Razmjena: “Do” - Stolac, 27.08.1993. godine
Razmjena posmrtnih ostataka četiri tijela koja je obavljena na lokalitetu: “Do” - Stolac, linija razgraničenja, dana 27.08.1993. godine sa komisijom za razmjenu HVO (Hrvatska Republika Herceg Bosna). Tijela preuzeli predstavnici Komisije za razmjenu Hercegovačkog korpusa VRS. Nakon razmjene i preuzimanja posmrtnih ostataka od strane predstavnika Komisije za razmjenu Hercegovačkog korpusa VRS rađena je forenzička obrada i identifikacija tijela (obradu i idnetifikaciju ovih tijela radio Dr Stanković Zoran).
Tijela koja nisu odmah identifikovana - ukupno 3 tijela od 4 razmjenjena sahranjena su kao "NN" na "Gradskom groblju" - ateistički dio u Trebinju, a u periodu od 29.09. do 14.10.1997. godine reekshumirana su u sklopu reekshumacije 108 “NN” tijela sa ovog groblja i ponovo forenzički obrađena (forenzičku obradu tijela radio Dr Karan Željko).
Napomena: Forenzička obrada ovih reekshumiranih tijela i identifikacija istih rađena je u Trebinju u periodu od 29.09. do 14.10.1997. godine (forenzičku obradu i identifikaciju radio Dr Karan Željko). Nakon provedene identifikacije nakon reekshumacije u Trebinju neidentifikovana tijela pohranjena su u zajedničku grobnicu na “Gradskom groblju” u Trebinju, a nakon toga u “Spomen kosturnicu” u Nevesinju! 2004. godine sva reekshumirana - neidentifikovana tijela ponovo su forenzički obrađena u Banjaluci (forenzičku obradu radio Dr Karan Željko).
Datum razmjene: 27.08.1993. godine
Broj pronađenih tijela: 3


 
Podaci o ekshumiranim - indentifikovanim licima
- Karan (Božo) Milan, rođ. 1937. god.; id. 2007. god.
Isporučeno sa pravoslavnog groblja u Duvnu; Nestao u Rašćanima
, Tomislavgrad
- Vesović (Miroslav) Bojan, rođ. 1973. god.
Tijelo predano Komisije SCG!
Isporučeno sa pravoslavnog groblja u Duvnu; Nestao u Hodbini - Mostar
- Raco (Drago) Vojko, rođ. 1939. god.; id. 2006. god.
Isporučeno sa pravoslavnog groblja u Duvnu; Nestao u Giberu - Livno